Over Thaise Massage

IMage 01

Traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (Thai: นวดแผนโบราณ, "antieke massage stijl"), is een van 's werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel.

Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage. Muurtekeningen in het "Medisch Paviljoen" van Wat Pho, Bangkok, Thailand. Thaise massage is meer dan 2.500 jaar oud. Van oorsprong Indiaas, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest voelt zich bevrijd. Dit holistische idee – onverbrekelijke verbinding van lichaam en geest – heeft zijn wortels in het boeddhisme. De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Veel van de kennis van de massage ging echter verloren bij de vernietiging van de oude Thaise hoofdstad, Ayuthaya in 1767. Koning Rama III gaf in 1832 opdracht de overblijfselen van deze traditie vast te leggen in steen. Deze friezen kunnen vandaag nog steeds bewonderd worden in de tempel van Wat Pho in Bangkok. Wie in de Thaise hoofdstad Bangkok de Wat Pho-tempel bezoekt, vindt in de schaduw van de reusachtige liggende gouden boeddha van 15 meter hoog en 46 meter breed de restanten van een school voor traditionele Thaise geneeskunde uit de 18e eeuw. Op de muren zijn nog de instructies voor de studenten geschilderd; op anatomische afbeeldingen laten ze zien waar zich de energiepunten van het menselijk lichaam bevinden. De studenten leerden de voorschriften vanaf de muren uit het hoofd. Overal staan standbeelden in een yogahouding. De eeuwenoude traditie wordt in de tempel nog steeds voortgezet. Hoewel de massage traditioneel door monniken in boeddhistische tempels werd beoefend, is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Thaise massage wordt nu overal in Thailand beoefend, op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels, op het strand.

Mali Thai Wellness Center

Image 02

Mali Thai Wellness Center in Vianen heeft gediplomeerde Thaise masseuses, die hun opleiding hebben gevolgd in Thailand.

Haar behandelingen zijn zeer professioneel, hygienisch en gericht op ontspanning van lichaam en geest, maar ook als pijnbestrijding van rug, schouder en nekklachten. Zelfs mensen met hoofdpijn of chronische vermoeidheid hebben baat bij deze Thaise massages.

Openingstijden:

Maandag t/m Zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur

(Zondag's gesloten)

Reacties van klanten

Heerlijk ontspannen en uitgerust kwam ik er vandaan. kan het iedereen aanbevelen.

Peter - Ondernemer

Samen met mijn man heerlijk ontspannen. Lekker dichtbij. Ga zeker vaker!

Bianca - Huisvrouw

Door mijn werk had ik veel last van de rug. Mali heeft dit goed opgelost.

Hans - Kraanmachinist